تشخیص آب گرم با میکروسوئیچ، فلوسوئیچ و فلومتر در پکیج

تشخیص آب گرم با میکروسوئیچ، فلوسوئیچ و فلومتر در پکیج

روش های تشخیص آب گرم
مصرفی

روش های مختلفی برای تشخیص آب گرم مصرفی وجود
دارد که سه طریق متداول به شرح زیر می‌باشد:

  1. میکروسوئیچ (در پکیج های ایران رادیاتور قدیمی استفاده میشد)
  2. فلو سوئیچ (ردیسوئیچ –Reed Switch) (در اکثر پکیج های بوتان استفاده میشد و در پکیج های جدیدتر ایران رادیاتور نیز از فلوسوئیچ استفاده میشود).
  3. فلومتر (در پکیج های بوتان پرلا، آریستون، ایساتیس، سیمات، مگاترم، گلدیران و…)

1 – میکروسوئیچ
: ساده ترین وسیله مصرف آبگرم می‌باشد که معمولا در انتهای یک شیر سه راهه
هیدرولیکی قرار دارد. با باز کردن شیر مصرف آب گرم میلهع سوپاپ داخل شیر سه راهی
حرکت کرده و به میکرو سوئیچ برخورد می‌کند. با تحریک شدن میکروسوئیچ، مصرف اب گرم
به برد اعلام می‌شود.

2 – فلوسوئیچ : این نوع فلوسوئیچ ها
معمولا از نوع Reed Switch می‌باشند. 

رید سوئیچ از دو نوار صاف از جنس فرومانیتیک
تشکیل شده که روی هم قرار گرفته‌اند و درون محفظه شیشه‌ای درزبند قرار دارند. درون
این محفظه گاز خنثی قرار دارد نوارها با یک فاصله خیلی کم از هم قرار دارند و با
نزدیک شدن میدان مغناطیس دائم به این سوئیچ، دو نوار به یکدیگر جذب شده و اتصال
برقرار می‌شود. بنابراین هنگام مصرف آب گرم ابتدا آب گرم از طریق یک استوانه عبور
کرده به شناور پلاستیکی درون استوانه که بالای آن آهنربای دائمی قرار دار نیرو
وارد کرده و با بالاآمدن شناور و نزدیک شدن مغناطیس به رید سوئیچ اتصال برقرار شده
و فرمان مبنی بر مصرف آب گرم به برد کنترل اعلام می‌شود.

3 – فلومتر یا حسگر میزان جریان آب: این وسیله برای اندازه گیری آب گرم مصرفی در دستگاه های خانگی نظیر پکیج و آب گرمکن های لحظه ای طراحی شده است و تفاوت آن با فلوسوئیچ دراین است که علاوه بر تشخیص آب گرم مقدار آن را نیز مشخص می‌کند. فلومتر از نوع مکانیکی است و از یک چرخ با توربین تشکیل شده است که با عبور جریان آب به چرخش در می‌آید.درون این چرخ یا توربین یک مغناطیس قرار دارد که در جلوی یک حسگر اثرهال (Hall effect) قرار می‌گیرد و یک خروجی فرکانسی در این سنسور ایجاد می‌شود. این خروجی با میزان جریان عبوری نسبت مستقیم دارد با ارسال این فرکانس به برد الکترونیک مدولاسیون شعله انجام می‌شود.

به عنوان فلوسوئیچ به عنوان فلومتر
اگر از فلوسوئیچ به عنوان یک فلومتر استفاده شود با بازشدن
شیر آب گرم، درخواست نیاز آب گرم به برد الکترونیک اعلام می‌شود که این روش نسبت
به کلید های قطع و وصل مانند میکروسوئیچ مزایای زیر را دارد :
قابلیت تغییر
نقطه وصل (ON) به صورت
الکتریکی (خودکار) قابل تنظیم است که بستگی به دمای تنظیم شده و میزان آب گرم
مصرفی دارد تا از قطع و وصل مجدد جلوگیری شود.
ایمنی
روی نقطه وصل (ON) گیر نمی‌کند
زیرا چرخ یا پروانه فقط با جریان آب می‌چرخد.
استفاده از فلومتر یک روش پیشرفته دمای آب مصرفی می‌باشد
که در مقابل تغییرات مصرف آب گرم سریعا حساس می‌باشد و قبل از اینکه سنسور دما (NTC) تغییرات دما در قسمت آب گرم را حس کند، برد الکترونیک سریعا به
اندازه‌گیری جریان آب عکس‌العمل نشان می‌دهد و از سنسور دما (NTC) به عنوان موازنه کننده تغییرات و نوسانات کل سیستم استفاده می‌شود.

شیر سه راهه

دستگاه پکیج مجهز به یک شیر سه راهه است که
دارای یک اتصال اصلی و دو اتصال فرعی است. اتصال اصلی معمولا به مبدل اصلی یا پمپ
و یک اتصال فرعی به مدار گرمایش و اتصال فرعی دیگر به مبدل ثانویه متصل است.

هنگام استفاده از آب گرم مصرفی مسیر شوفاژبسته
بوده و تمام انرژی دستگاه پکیج صرف گرم کردن آب مصرفی می‌شود. شیر سه راهه معمولا
بر دو نوع می‌باشد:

  1. شیر سه راهه هیدرولیکی
  2. شیر سه راهه برقی (موتوری)

شیر سه راهه هیدرولیکی

این شیر سه راهه از اجزاء زیر تشکیل شده است.

الف: مجموعه صفحه دیافراگم که خود از از اجزاء
زیر تشکیل شده است.

صفحه برنجی بالا، صفحه برنجی پایین، دیافراگم،
صفحه و میله، لوله اتصال به صفحه بالا، لوله اتصال به صفحه پایین.

ب: مجموعه بلوک سه راهه که خود از اجزاء زیر
تشکیل شده است.

بلوک سه راهه، سوپاپ آب گرم مصرفی، سوپاپ شوفاژ

شرح عملکرد شیر سه راهه هیدرولیکی

با باز کردن شیر آب گرم مصرفی، اختلاف فشاری بین صفحه بالا و پایین دیافراگم ایجاد می‌شود. (در قسمت بالا فشار آب سرد ورودی و در قسمت پایین فشار کاهش یافته در محدود کننده دبی اعمال می‌شود). بر اثر این اختلاف فشار، دیافراگم حرکت کرده و میله اتصال به صفحه را نیز به حرکت درمی‌آورد.

سوپاپ شوفاژ و آب گرم حرکت کرده که سوپاپ شوفاژ مدار شوفاژ را بسته و سوپاپ آب گرم، مدار آب گرم به مبدل ثانویه را باز می‌کند. با حرکت میله سوپاپ آب گرم و برخورد آن به میکروسوئیچ و تحریک شدن آن، فرمان لازم برای شروع کار مشعل و پمپ به برد کنترل صادر می‌شود. با قطع آب گرم با اعمال نیروی فنر داخل سوپاپ ها، مسیر به حالت اولیه باز می‌گردد.

کلمات کلیدی این مقاله:

  1. میکروسوئیچ پکیج
  2. فلوسوئیچ پکیج
  3. فلومتر پکیج
  4. تعمیر پکیج ایران رادیاتور
  5. ایران رادیاتور کرمان
  6. نمایندگی بوتان کرمان

دیدگاهتان را بنویسید